Bio kmetija
Zgodaj spomladi, ko so vrhovi še zasneženi, lahko v senčnatih listnatih gozdovih z bogatimi humoznimi tlemi že naletimo na živo zelene liste čemaža. Poljane gostih preprog čemaža naznanjajo zeleno zgodnje poletje. Najdemo ga tudi ob rekah, potokih skratka kjerkoli, kjer je dovolj vlage. V zadnjih letih se čemaž pojavlja že od srede februarja (Štajerska, Dolenjska), nato pa ga v višjih legah najdemo vse do konca maja.
Po ljudskem izročilu naj bi ga užival medved, da se znebi strupenih snovi, ki so se mu nabrale v telesu med zimskim spanjem.

Preberi cel članek

Miroljubno kmetijstvo se je začelo sprva razvijati v Nemčiji, v zadnjih letih pa so bili storjeni tudi prvi koraki v tej smeri tudi v Sloveniji.

Preberi cel članek

Na seznamu obolenj, h katerim pripomorejo živo srebro (v nadaljevanju Hg) in ostale težke kovine (svinec, kadmij, arzen, aluminij, srebro, kositer, baker) so Alzheimerjeva bolezen, multipla skleroza, Parkinsonova bolezen, prekomerno delovanje ščitnice, diabetes tipa 1, kronična utrujenost, ...

Preberi cel članek

Koriander je zelo stara rastlina. Njegovi listi vsebujejo različna eterična olja, ki dajejo koriandru poseben vonj in okus.
Koriandrovo tinkturo uporabljamo v različne namene, lahko tudi kot začimbo. Priporoča se pri ...

Preberi cel članek

Čudovite moči čemaža v kapljicah so primerne za intenzivno zdravilno kuro. Čemaževa tinktura ima še številne druge blagodejne učinke: pomaga pri prehladih, vnetjih grla in podobnih obolenjih, saj deluje kot antibiotik. Uporabimo jo lahko ...

Preberi cel članek

Zeli, ki uspevajo v našem okolju, običajno tudi najbolj ugodno vplivajo na naše telo. Obstaja še eno čudovito zelišče, za katerega ne potrebujemo vrta in je dostopno vsakomur, saj je divja rastlina, ki raste v gozdu. To je čemaž. S česnom sta sorodnika, imata podoben okus, vendar je okus čemaža žlahtnejši in blažji. Čemaž je bogatejši s snovmi, ki jih dobi v bogatih gozdnih tleh in zato še bolj učinkovit za organizem. Vsebuje ...

Preberi cel članek

Že žlica semen na dan bo prinesla številne koristi:
  • krepitev imunskega sistema, saj snovi v semenu vzpodbujajo proizvajanje protiteles
  • krepitev srca in zmanjšano tveganje, da zbolimo za boleznimi srca in ožilja
  • čiščenje krvožilja • ugoden vpliv na kožo, lase in oči
  • uravnavanje metabolizma
  • krepitev živčnega sistema, predvsem delovanje možganov
  • ...

Preberi cel članek

Kaj so piškotki?
 
Piškotki so male tekstovne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.
 
Zakaj so piškotki potrebni?
 
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.
 
Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?
 
Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.
 
Google Analytics piškotki niso škodjivi in so pomembni za delovanje spletne strani biodobro.si. Njihov namen je merjenje statistike obiskov strani biodobro.si. Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam. Služijo zgolj kot povratna informacija na ponujeno vsebino spletne strani biodobro.si.
 
V kolikor piškotkov ne dovolite namestiti, jih lahko na lastno odgovornost blokirate v svojem spletnem brskalniku. 
Ljubljana 20. marec 2008 - V primeru zahteve Monsanta ter ostalih pro-GSO lobi skupin o razveljavitvi odločitve francoske vlade o prepovedi komercialnega gojenja gensko spremenjene koruze MON810 (odločitev sprejeta 8. februarja 2008), je francosko vrhovno sodišče za upravno pravico (Conseil D'etat ) razsodilo proti Monsantu...

Preberi cel članek

Mesec marec in na višjih legah mesec april predstavljata vrhunec sezone nabiranja čemaža, ki sovpada z nastopom pomladi in pričetkom novega življenjskega ciklusa v naravi.

Preberi cel članek

Z uporabo strani biodobro.si soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti.