Bio kmetija
Amalgamske zalivke so glavni vir obremenitve človeškega telesa s Hg in z drugimi težkimi kovinami. Poleg tega lahko težke kovine v telo vnašamo tudi s hrano, vodo ali  z vdihavanjem kontaminiranega zraka. Z zmanjševanjem obremenjenosti telesa s težkimi kovinami, še posebej Hg, se ukvarjajo predvsem zdravilci. V Sloveniji se s to problematiko ukvarja zdravilec Dominik Golenhofen (na tej povezavi najdete vse potrebne informacije, ki jih rabite, če se odločite za čiščenje). Pozitivne izkušnje pa imamo tudi z nemško kliniko HG Naturklinik Michelrieth

O pravem razstrupljanju lahko govorimo šele po odstranitvi vseh amalgamskih zalivk, ki poteka v treh stopnjah:

Prva stopnja: vezanje prostega amalgama
Po odstranitvi amalgamskih zalivk (pazite kako boste odstranjevali amalgamske zalivke) se amalgamski ostanki nekaj tednov prosto gibljejo po telesu (s krvjo, limfo) preden se uskladiščijo. Seveda je najboljše, če iz telesa odstranimo čim več prostega amalgama. Znanstveniki in zdravniki so ugotovili, da alge klorela (Chlorella vulgaris) odlično vežejo strupe, še posebej težke kovine. Zato naj bi v tej prvi stopnji jemali dnevno približno 10 g alg klorela.

Druga stopnja: mobilizacija amalgama iz tkiv
Težke kovine se po nekaj tednih uskladiščijo v različna tkiva, organe, tudi v živčevje. Za mobilizacijo teh težkih kovin iz tkiv se priporoča jemanje čemaževe tinkture.
Pomembno: med mobilizacijo amalgama s čemaževo tinkturo je treba obvezno nadaljevati z jemanjem alg klorela. Alge namreč vežejo prosti amalgam, ki ga čemaževa tinktura mobilizira. Zato naj bi tudi v tej fazi jemali dnevno najmanj 10 g alg klorela.

Tretja stopnja: mobilizacija amalgama iz živčnega sistema
Ta stopnja zajema razstrupljanje težkih kovin, ki so se uskladiščile v najbolj problematične dele telesa. Koriandrova tinktura se je pri tem izkazala za zelo učinkovito.

Pomembno: Tudi med izvajanjem te stopnje je treba jemati alge klorela. Mobilizacija amalgama iz živčevja je lahko zelo buren proces, alge pa takoj vežejo strupe in na tak način blažijo učinke povečane količine amalgama v krvi. Dnevni odmerek je 10 g alg klorela.
Najuspešnejše rezultate boste dosegli v sodelovanju z zdravilci, ki bodo redno nadzirali koncentracijo težkih kovin v vašem telesu. Na ta način boste lahko ob pravem času prešli na naslednjo fazo razstrupljanja in jo izvajali tako dolgo, kolikor bo potrebno glede na vaše stanje.Za vas pripravila Ekološka kmetija Dobro.
Delno povzeto po Dominiku Golenhofenu, Energijski center d.o.o.

Z uporabo strani biodobro.si soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti.