Bio kmetija
Dragoceno darilo narave za vas
Šentjanževka (hypericum perforatum) raste najraje na sončnih obrobjih gozdov ali povsem na odprtem. Njeni zlato rumeni cvetovi sprejemajo neposredno sončno energijo in jo shranjujejo.

Nakopičena energija sonca
Tudi v našem olju, ki je pridobljeno po več tisoč let znanem in preizkušenem postopku, je tako veliko moči sonca. Šentjanževo olje greje in pomirja, aktivira in uravnava. To je odlično olje za telo, uporabi se ga lahko tudi za masažo po napornem dnevu. Njegov blagodejni učinek pomaga pri sproščanju napetosti (zakrčenosti) v mišicah in blaži bolečine v hrbtu. Blaži vnetje in bolečino pri pikih insektov ter pomaga pri regeneraciji kože po opeklinah.

Šentjanževo olje je olje s tradicijo, saj sta ga cenila že slavni Paracelzij, švicarski zdravnik iz 16. stoletja ter grški zdravnik Hipokrat, oče znanstvene medicine. Uporabljala sta ga v mnogih zdravilnih pripomočkih, predvsem zaradi njegovega protivnetnega delovanja.

Sprostitev za živce
Za povečanje učinka pri sprostitveni masaži lahko šentjanževemu olju primešamo čista eterična olja, ki ugodno vplivajo na živčni sistem in vse skupaj vtremo po celem telesu. Poznavalci se z masažo lahko posvetijo predelu sončnega pleteža (pleksus solaris), dlanem in podplatom.

Opozorilo: Ne uporabljajte šentjanževega olja pri sončenju: z njim postane koža občutljivejša na svetlobne žarke. Uporabo Šentjanževega olja se pa priporoča za pomiritev kože po sončenju.

Z uporabo strani biodobro.si soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti.