Bio kmetija
Zgodaj spomladi, ko so vrhovi še zasneženi, lahko v senčnatih listnatih gozdovih z bogatimi humoznimi tlemi že naletimo na živo zelene liste čemaža. Poljane gostih preprog čemaža naznanjajo zeleno zgodnje poletje. Najdemo ga tudi ob rekah, potokih skratka kjerkoli, kjer je dovolj vlage. V zadnjih letih se čemaž pojavlja že od srede februarja (Štajerska, Dolenjska), nato pa ga v višjih legah najdemo vse do konca maja.
Po ljudskem izročilu naj bi ga užival medved, da se znebi strupenih snovi, ki so se mu nabrale v telesu med zimskim spanjem.

Preberi cel članek

Miroljubno kmetijstvo se je začelo sprva razvijati v Nemčiji, v zadnjih letih pa so bili storjeni tudi prvi koraki v tej smeri tudi v Sloveniji.

Preberi cel članek

Koriander je zelo stara rastlina. Njegovi listi vsebujejo različna eterična olja, ki dajejo koriandru poseben vonj in okus.
Koriandrovo tinkturo uporabljamo v različne namene, lahko tudi kot začimbo. Priporoča se pri ...

Preberi cel članek

Na seznamu obolenj, h katerim pripomorejo živo srebro (v nadaljevanju Hg) in ostale težke kovine (svinec, kadmij, arzen, aluminij, srebro, kositer, baker) so Alzheimerjeva bolezen, multipla skleroza, Parkinsonova bolezen, prekomerno delovanje ščitnice, diabetes tipa 1, kronična utrujenost, ...

Preberi cel članek

Čudovite moči čemaža v kapljicah so primerne za intenzivno zdravilno kuro. Čemaževa tinktura ima še številne druge blagodejne učinke: pomaga pri prehladih, vnetjih grla in podobnih obolenjih, saj deluje kot antibiotik. Uporabimo jo lahko ...

Preberi cel članek

Z uporabo strani biodobro.si soglašate z uporabo piškotkov. Podrobnosti.